FÖRSVUNNEN I ÅTTA MÅNADER

Försvunne Lucas i Strömsund: Fortsatta misstankar om människorov

1:45 min

Utredningen rörande misstankarna om människorov pågår fortfarande när det gäller 19-årige Lucas Löfströms försvinnande i Strömsund.

Lucas Löfström försvann en fredagskväll i höstas förra året. Trots över 100 förhör och kartläggning av mobiltrafiken, samt vissa fynd av vad man tror är Lucas Löfströms tillhörigheter i området, har inte misstankarna stärkts när det gäller ifall brott begåtts.

– Vi har vidtagit en hel del utredningsåtgärder och en del omständigheter har vi rett ut, vi har en hel del frågetecken att reda ut. Men vi har inga misstänkta, säger Frida Molander som leder förundersökningen.

Misstankarna om brott kvarstår, och utredningen fortsätter eftersom vissa frågetecken behöver klarläggas, enligt Frida Molander.

P4 Jämtland har tagit del av uppgifter som säger att Lucas dator, laptop, samt surfplatta har raderats på information, men att polisen inte lyckats återskapa innehållet. Men förundersökningsledare Frida Molander kan inte uttala sig om den tekniska undersökningen. 

Har du gjort iakttagelser eller har uppgifter, kan de lämnas till polisen på telefonnummer 11414, eller via webben på polisen.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista