P4 Nästa Jämtland

P4 Jämtlands final i P4 Nästa 2019

0:32 min

P4 Jämtlands final i P4 Nästa 2019 avgjordes i en direktsändning från Gamla Teatern i Östersund. Programledare var Anna Ulin och Janne Nyman.

Mer om P4 Nästa Jämtland

Klicka på artisternas namn för att läsa mer och höra låtarna!

Finalfältet:

1. Tova Glyt: No Ordinary Girl

2. Blåvinge: En timme kallare

3. Ida Graae: Heartbeat

4. Matilda Ermeskog: Abbey Road Angel

5. Sabina Bergvall: Lost Control

Om P4 Nästa

P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.

Vad händer sen?

I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4.s olika kanaler.

Bonuserbjudande

SVT och Melodifestivalen har ett bonuserbjudande som innebär att en av de åtta riksfinalisterna i P4 Nästa i egenskap av artist kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.

Urvalet sker av riksfinaljuryn och blir som tidigare en separat artistisk bedömning, utöver den sammanvägda publik- och juryröstning som leder fram till årets vinnare av P4 Nästa. Vinsten i P4 Nästa och Mellos bonuserbjudande kan m a o - som vid ett par tillfällen tidigare - gå till olika tävlande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista