Planer på stor turistanläggning

Mark- och miljödomstolen avslår överklagan i projekt Ullådalsstugan

1:36 min

Mark- och miljödomstolen avslår exploatörens överklagan och går därmed på länsstyrelsens linje. Deras beslut att avslå bygglovet står därmed fast.

Det var sommaren 2018 som samhällsbyggnadsnämnden i Åre kommun fattade beslut om att ge bygglov för turistanläggningen Ullådalsstugan, trots att miljöutredningen gällde en hälften så stor anläggning. Det överklagades av Naturskyddsföreningen vilket ledde till att länsstyrelsen avslog nämndens beslut.

Men exploatören Ullådalsstugan i Åre AB ville att mark- och miljödomstolen skulle fastställa kommunens beslut om bygglov, och menade att Naturskyddsföreningen som förening inte hade rätt att överklaga kommunens beslut och att det därför inte skulle gälla.

Men Mark- och miljödomstolen går nu på länsstyrelsens linje att Naturskyddsföreningen har rätt att vara part. Beslutet att avslå nämndens beslut står därmed fast.

Ulf Ejenstam som företräder exploatören, företaget Ullådalsstugan i Åre AB har inte tagit del av domen, och de har inte heller bestämt om de ska överklaga eller inte. Den 7 juni, om tre veckor måste överklagan vara inlämnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista