DEMONSTRATION

Namnunderskrifter överlämnade till Strömsunds kommun

2:03 min

Många protesterar mot att Strömsunds kommun ska ta emot IS-återvändare.

Namninsamlingen "Nej till IS-återvändare till Strömsund" har fått runt 1 500 underskrifter - och i dag lämnades de över till Strömsunds kommun - som i sin tur lovat att ge namnunderskrifterna till regeringen.

Allting började för drygt en månad sen när Strömsundsbon Katarina Olofsson hörde att Strömsund fanns med på listan över kommuner som kan tvingas ta emot IS-återvändare. Oron för bygden och sina tre barn sög tag i henne och för första gången i sitt liv så startade undersköterskan Katarina Olofsson en namninsamling.

– När vi fick veta att Strömsund stod med på listan för att det kan komma hit IS-återvändare, då skapade jag en facebookgrupp och en namninsamling, berättar Katarina Olofsson.

På fredag eftermiddag gick Katarina Olofsson i ett demonstrationståg mot IS-återvändare till Strömsund - med alla namnunderskrifterna under armen för att lämna över dem till kommunalrådet Göran Bergström (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista