Brand

Brand i flerfamiljshus i Svenstavik - polisen utreder mordbrand

1:12 min

Polisen utreder misstänkt mordbrand efter en brand i ett flerfamiljshus i Svenstavik på tisdagskvällen. Branden ska ha startat i en barnvagn.

Uppdaterad 21.48: Enligt förundersökningsledare Suss Braunerhielm kommer tekniker att utreda misstänkt mordbrand under morgondagen (onsdag).

Uppdaterad 21.08: Branden är nu släckt. De personer som fick evakueras från sin lägenhet kommer inte att kunna återvända ikväll utan får bo på hotell. Branden kunde begränsas till trapphuset och en lägenhet, säger Martin Jonsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Uppdaterad 20.01: Branden startade i ett trapphus och spred sig senare till en lägenhet i ett flerfamiljshus med totalt åtta lägenheter.

Räddningstjänsten larmades strax före halv åtta på tisdagskvällen.

Två personer har evakuerats från övervåningen med hjälp av en bärbar stege, berättar Martin Jonsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Flera styrkor är på plats och det är i nuläget oklart om någon person har skadats eller om det finns en spridningsrisk till övriga lägenheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista