ÖSTERSUNDS FK

Fifa utreder Östersund efter Ghoddos-övergång

1:07 min

Fotbollsklubben Östersunds FK utreds av det internationella fotbollsförbundet Fifa. Det gäller spelaren Saman Ghoddos övergång från Östersund till franska klubben Amiens och det är spanska klubben Huesca som gjort anmälan.

Saman Ghoddos lämnade Östersund i augusti 2018 och det föregicks av rykten att han skulle till Huesca. Den spanske agenten Quique Pena skrev till och med att Ghoddos var klar för klubben.

Trots det gick Ghoddos till franska Amiens och Huesca väckte då frågetecken att övergången inte skett på ett korrekt sätt.

– Jag kan bekräfta att Fifa bedriver en utredning mot Östersunds FK, att den rör spelaren Saman Ghoddos och att det är den spanska klubben SD Huesca som gjort en anmälan, säger Hans Hultman, presschef på Fifa till tidningen Dagens Nyheter som var först att berätta nyheten.

Från ÖFK:s sida vill man inte kommentera händelsen.

– Vi kommer inte kommentera de uppgifterna alls. Jag kan säga det i radio om ni vill, men vi kommer denna gång välja att säga inga kommentarer, skriver klubbens presschef Niclas Lidström i ett sms till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista