Polis

Fortsatt sökande efter försvunnen kvinna

1:59 min

I Östersund har sökandet efter den 82-åriga kvinna som anmäldes försvunnen i torsdags fortsatt under natten mot lördagen och är fortfarande resultatlöst.

Under fredagen utökades sökområdet från trakten av Solliden, där kvinnan bor, till ett skogsområde norr om E14 och det militära skjutfältet Dagsådalen, då man vet att kvinnan brukar ta längre promenader i skog och mark.

Man kommer under lördagsmorgonen att lösa av personal och sätta in utvilat folk och fortsätta sökandet i oförminskad omfattning, med polis, fjällräddare och hemvärnssoldater, säger Peder Jonsson vid polisens regionledningscentral i Umeå.

I sökandet på fredagen satte militären in bandvagnar för att snabbare kunna söka av större områden i terrängen.

– Det handlar då framförallt om det befintliga skjutfältet Dagsådalen, säger Eyvind Olsson Bozzi som är insatschef från Fältjägarbataljonen.

Dagsådalens skjutfält ligger norr om E14 och det skogsområde som man till en början koncentrerade sökandet till.

Kvinnan är 163 centimeter lång, har vitt hår och går lite krokigt enligt polisen. Hon hade en grå och rosa fleecetröja på sig när hon försvann och kan ha gått med en käpp. Försvinnandet anmäldes på torsdagen men senast kvinnan sågs till var i söndags.

Polisen har också gått ut med en efterlysning på sin hemsida. Fastighetsägare i området kring Solliden uppmanas söka igenom olåsta utrymmen som källare, förråd och uthus.

– Det är vanligt att människor som har begynnande demens tar sig in för att söka skydd, säger Annie Åkerlund.

Den som tror sig ha sett kvinnan kan höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Polisen är fortsatt angelägen om att få in tips och iakttagelser som kan leda dem vidare i sökandet.

– Vi är beroende av allmänhetens ögon och öron. Alla tips är värdefulla. Låt oss avgöra vad som är intressant, säger Eva Helin som är räddningsledare, till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista