Uppehåll under natten

Fortsatt sökande efter Östersundskvinna under söndagen

2:38 min

I Östersund har den saknade äldre kvinnan ännu inte påträffats. Sökandet återupptogs på söndagsmorgonen med polis och fjällräddare, hemvärnssoldater och frivilliga från organisationen Missing people.

Som P4 Jämtland berättade under lördagen fortsätter under helgen sökandet efter den försvunna kvinnan, bosatt i Sollidenområdet. Ett sökande som ännu på söndagsmorgonen varit resultatlöst.

Den har inkommit vittnesuppgifter om en iakttagelse av kvinnan i måndags, alltså ett dygn senare än tidigare känt.

– Vi har fått in ett tips som vi bedömer som trovärdigt och intressant om att kvinnan varit sedd i måndags i ÖSK-området (området runt Östersunds skidstadion; reds anm), sa på lördagen polisinsatsledaren Fredrik Johansson till P4 Jämtland.

Men sökandet pågick under lördagen på bred front, i ett tämligen stort geografiskt område, som sträcker sig från Östersunds mer centrala delar norrut mot ÖSK-området och Spikbodarna och även norr om det.

Mitt på dagen på lördagen deltog 5-6 poliser, cirka 15 fjällräddare, ett 30-tal hemvärnssoldater och ett 20-tal personer från frivilligorganisationen Missing People i sökandet. Fler frivilliga väntades ansluta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista