Trafiksäkra föregångare i länet

Länsidrotten har en trafiksäkerhetspolicy som redan motsvarar riksförbundets nya krav på trafiksäkerhet. Men än finns det mer att göra.

Riksidrottsförbundet vill ha säkrare resor till och från matcher och träningar i landets klubbar och föreningar. Det har vi berättat om tidigare idag.

Här i länet har länsidrotten sedan en tid tillbaka en trafiksäkerhetspolicy som motsvarar riksförbundets krav, och det har fungerat bra, säger Tord Wickzell ordförande i ÖIK.

- Vi ligger steget före och arbetar successivt för att förbättra säkerheten, berättar han för Radio Jämtland. Nästa steg kan vara att införa alkoholtester för dom busschaufförer som anlitas, men hur det ska fungera är oklart.

- Klart är att vi ligger före och riksidrottsförbundet vill gärna använda oss som exempel på en förening som ligger långt fram i dom här frågorna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".