Arbetsmarknad

Minskande arbetslöshet i Jämtlands län

1:04 min

Arbetsförmedlingens senaste sammanställning, månadssiffrorna för juli månad, visar att arbetslösheten ligger på i stort sett oförändrad nivå i Jämtlands län, jämfört med för ett år sedan.

Lite drygt 6 procent av den registerbaserade arbetskraften i åldrarna 16-64 år var inskrivna som arbetslösa. Det innebär i faktiska tal 3 847 personer, vilket är 20 personer färre än vid samma tid i fjol.

Av dem var ungefär hälften (1991 personer) öppet arbetslösa och hälften (1849 personer) deltog i olika program med aktivitetsstöd.

Även ungdomsarbetslösheten var i stort sett oförändrad i juli jämfört med samma månad förra året. Antalet inskrivna i åldern 18-24 år var 653 personer, jämfört med 660 personer förra året.

Men varslen var betydligt fler i Jämtlands län under årets julimånad. 45 personer varslades om uppsägning, mot 17 personer motsvarande månad i fjol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista