HÄLSA

Idrottsstjärnor ska få fler att äta vegetariskt

1:57 min

I kokboken "Vego i världsklass" utmanar Sveriges Olympiska kommitté och Världsnaturfonden myter och fördomar om vegetarisk mat.

Blir man mätt på vegetarisk mat? Och får man verkligen i sig tillräckligt med protein?

Den nya kokboken "Vego i världsklass" är en del av ett stort projekt som Sveriges Olympiska kommitté driver tillsammans med Världsnaturfonden. Målet är att få fler idrottare att ställa om och äta en mer hållbar kost.

Skidskytten Hanna Öberg, längdskidåkaren Charlotte Kalla, alpinåkaren André Myhrer, seglaren Max Salminen och ryttaren Peder Fredricson har börjat sin resa mot en grönare tallrik och är ambassadörer som nu ska få fler att välja mer vegetariska rätter.

– Många skeptiker har gått till att känna att det här faktiskt fungerar. Vegomat är så mycket mer än sallad och linssoppa, säger Linda Bakkman som är kostrådgivare på Sveriges Olympiska kommitté.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista