Skidtunneln i Gällö

Skidtunneln i Gällö drabbad av vattenläckage

1:53 min

Det läcker in vatten i skidtunneln i Gällö. Och det har det gjort sedan starten – i maj 2018 slogs larm om potentiellt farliga istappar i startområdet.

Det kommunägda tunnelbolaget har sedan starten haft ekonomiska bekymmer men också problem med läckage. Yttre läckage och en garantifråga menar kommunen, kondens hävdar entreprenören å sin sida.

– Det är inte avgjort ännu, de har inte varit och besiktigat, säger kommundirektören i Bräcke kommun, Bengt Flykt, till P4 Jämtland.

I maj 2018 görs en felanmälan om istappar i taket vid startområdet. Istappar som enligt felanmälan riskerar och falla ner i huvudet på åkare.

Mejlväxlingen fortsätter i april i år då Bengt Flykt skriver ett mejl till projektledaren för byggföretaget om att det fylls två tiolitershinkar med vatten över natten och att det bildas dropp i snön ner till grusbädden.

15 augusti mejlar han återigen om att det bildas istappar som kan ramla ner om de inte tas ner för hand och att det blir isknular i spåret som är potentiellt farliga.

När P4 Jämtland kontaktar entreprenören via mejl blir svaret "Det rinner vatten på ett ställe och vi ska utreda frågan".

Under tiden håller tunneln öppet som vanligt enligt Bengt Flykt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista