Östersunds FK

ÖFK överklagar Fifa-domen: Vi tror att vi kommer få rätt

1:54 min

Fifa-domen om värvningsförbud över två transferfönster överklagas av Östersunds FK.

– Vi har flera advokater som jobbar med det här fallet och som säger att vi har en bra chans, säger klubbens pressansvariga Niclas Lidström till Radiosporten.

Det ekonomiskt redan hårt pressade allsvenska laget Östersunds FK riskerar att få betala en del av de fyra miljoner euro som ålagts spelaren Saman Ghoddos.

Det i samband med vad den spanska klubben Huesca hävdar är ett kontraktsbrott. Men under onsdagskvällen överklagar ÖFK beslutet.

– Bötesbeloppet är satt till Saman Ghoddos, men det står också att vi som dåvarande klubb för honom när det här skedde,  är solidariskt betalningsansvariga. Vad det betyder, det vet vi faktiskt inte. Det kan vara så att vi är skyldiga att hjälpa honom med det här, säger klubbens pressansvariga Niclas Lidström.

Det är den spanska klubben Huesca som hävdar att den tidigare ÖFK-anfallaren Saman Ghoddos skrivit på vad som är ett spelarkontrakt med dem – något Ghoddos själv förnekar. Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har gått på Huescas linje och förutom de böter som ska betalas på motsvarande över 40 miljoner kronor har ÖFK straffats med värvningsförbud under två transferfönster.

Osäkerheten kring det höga bötesbeloppet och hur det ska betalas – ifall nu kravet kvarstår även efter den juridiska prövningen – kommer vid för ÖFK sämsta möjliga tillfälle.

ÖFK befinner sig redan i akut ekonomisk kris och behöver få fram tio miljoner kronor inom tio dagar, annars hotar konkurs.

Men beslutet från Idrottens skiljedomstol, Cas, kan dröja lång tid.

– När det gäller överklaganden till Cas så säger de själva att det kan ta mellan sex och tolv månader.  Men vi tror att vi kommer att få rätt. Vi har flera advokater som jobbar med det här fallet och som säger att vi har en bra chans.