Kindbergrättegången

Följ Kindbergrättegången just nu – nya vittnesförhör idag

2:02 min

"Jag har blivit schavotterad på folktribunalens altare" säger Daniel Kindberg som just nu återigen förhörs i Ångermanlands tingsrätt. Följ direktrapporteringen här.

Den 5 september inleddes rättegången i Ångermanlands tingsrätt där Östersundsprofilen Daniel Kindberg och två andra män står åtalade misstänkta för ekonomiska brott. Samtliga tre nekar till brott.

Förhören med de åtalade är avklarade. Perioden 23--26 september är avsatta för vittnesförhör.

P4 Jämtland rapporterar i radion och på sajten.

Här finns vår samlade rapportering kring utredningen och rättegången.

Åtalet gäller misstänkt påhittade affärer som ska ha skadat företagen Östersundshem och Peab och samtidigt gynnat Östersunds Fotbollsklubb, ÖFK. Sammanlagt handlar det om omkring 15 miljoner kronor, varav miljontals kronor enligt åtalet har gått vidare till fotbollsklubben.

Vid tiden var Daniel Kindberg vd för kommunala bostadsbolaget Östersundshem och ordförande i fotbollsklubben.

Daniel Kindberg är åtalad för flera brott, bland annat för grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman i två fall. Han nekar till brott liksom de två medåtalade.

Medåtalade är en företagare i Ångermanland samt en anställd vid byggföretaget Peab som misstänks ha varit med i hanteringen av de fakturor och betalningar som, enligt åklagaren, inte grundar sig på byggarbeten som verkligen genomförts.

Rättegången är planerad att pågå i knappt två veckor under en månads tid.