Förrymd orm var stulen

Den orm som en kvinna i Östersund hittade i badrumet i sin lägenhet i helgen var ofarlig. Ormen, en Mexicansk kungssnok, som stulits från en djuraffär hade rymt från den misstänkta tjuven som bor i samma hus som kvinnan.

Den Mexicanska kungssnoken finns just nu på Frösö Zoo, men ska snart få komma tillbaka hem till djuraffären igen. Inga av Reptilhusets ormar är giftiga.

Den 30 centimeter långa ormungen stals från djuraffären Reptilhuset i Östersund för några dagar sedan. Först trodde ägarna att den kanske rymt från sitt terrarium, men de reagerade även på en ung kille som kom till butiken både före och efter försvinnandet och som ställde frågor om vad man gjorde om en orm rymt.

I morse när de läste i lokaltidningen om kvinnan som hittat en liten svart orm i sitt badrum förstod de att det var deras försvunna mexikanska kungssnok.

En polisanmälan gjordes och den misstänkte tjuven bor alltså i samma hus som kvinnan. Enligt polisen gäller brottsrubriceringen i första hand stöld, men eftersom det krävs tillstånd för att ha ormar som husdjur så har ormtjuven även gjort sig skyldig till fler förseelser.

Och på Reptilhuset har man skärpt säkerheten för att slippa fler stölder bland annat kommer inga kunder att ensamma få titta på ormarna, det säger butikens ägare Camilla Malm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".