Nej till bostäder i Dvärsätt

Natrurvårdsverket anser inte att det ska få byggas några nya bostäder i Dvärsätt.

Det handar om markområdet som ligger där golfklubben idag håller till, alltså marken mellan gamla E75an och Storsjön. Golfklubben äger marken och tänker sälja det till bostadsbygande. Kommunen och länsstyrelsen har sagt ja till dispens från strandskyddet. Därmed kunde området byggas. Men Naturvårdsverket har överklagat till regeringen. E

tt av skälen är stranden ska vara tillgänglig för allmänheten. Men golfklubbens ordföranden Bengt-Owe Palmgren håller inte med.
- I själva verket är det tvärt om, genom att vi anlägger en väg nere vid sjön får allmänheten mycket bättre tillgång än vad dom någonsin haft, säger Bengt-Owe Palmgren.

- Stora delar av strandskyddsområdet skulle ju tas i anspråk av bebyggelse, säger å andra sidan Björn Risinger, direktör vid Naturvårdsverket. Och därmed har ärendet hamnat på regeringens bord vilket ställer till med problem för golfklubben.

På Krokoms kommun är man lika förbryllad som folket i golfklubben.
- Det är unikt att Natrurvårdsverket säger nej till nåt sånt här då det ligger inom vår detaljplan, det säger Ragnar Åkerblom vid Krokoms kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".