Långvarigt teleavbrott i länet

370 abonnenter i Storsjökapell och Ljungdalen är sedan t tisdags utan telefon. Reservdelar har skickats men ännu finns inga besked om när felet kan vara avhjälpt.

Mobiltelefonerna fungerar sporadiskt i området. För dom områden som ligger inom Ljungdalens basstation fungerar varken GSM eller NMT-telefonerna, men i Storsjökapell och Helagsområdet fungerar NMT-nätet medan GSM-täckningen ligger nere även där. Det gäller alltså Telias abonnenter, övriga operatörer har inte rapporterat några problem.

Samtal till SOS ska fungera från alla mobiltelefoner och fortfarande över ett dygn efter att telefonerna slogs ut har brandstationen i Ljungdalen beredskap för nödsituationer.

Anledningen till att felet tar så lång tid att åtgärda är att man är tvungen att åka snöskoter den sista biten fram till den radiolänk som felar. Det berättar Telias nätdrift.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".