Skottdrama var svartsjukedrama

Morgonens tragiska skottdrama på Frösön ser ut att ha varit uteslutande ett svartsjuke-drama. Det anser polisen som hittills inte funnit något som tyder på något brottsligt i övrigt och ingen av de inblandade är brottsligt belastade. Det säger Steven Jerand på Östersundspolisen.
Polisen har under eftermiddagen förhört den andre mannen som vistades i lägenheten under natten - en barndomskamrat till den kvinna som skottskadades i benet och som ägde lägenheten. Kvinnan hade tur som klarade sig undan med en skottskada i benet. Enligt uppgifter till Radio Jämtland försökte mannen ta kvinnans liv, men dottern kastade sig över honom och lyckades brotta ned vapnet. Mannen som sedan tog sitt liv hade varit på en personalfest i går kväll men det finns inget som tyder på någon okontrollerad alkoholkonsumtion, som skulle kunna vara förklaringen till det våldsamma slutet på dramat, den bilden bekräftas också av Steven Jerand, chef för närpolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista