Gaser i magen visade sig var stor cysta

En 75-årig kvinna från Östersund som hade en cysta med 25 liter vätska i magen vägrades undersökning på hälsocentralen. Nu anmäler kvinnan läkaren till Hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Under ett halvårs tid ringde den 75-åriga kvinnan flera gånger till läkaren på sin hälsocentral. Kvinnan var mycket orolig för sin mage som hela tiden svullnade mer och mer. Men enligt anmälan sa läkaren bara att kvinnan skulle ta promenader eftersom det förmodligen bara var gaser i magen.

När ett halvår gått sedan det första samtalet med hälsocentralen lyckades kvinnans son tillslut övertala en annan läkare att undersöka hans mamma. Hon blev då genast skickad till akuten på Östersunds sjukhus. Där konstaterades snabbt att man blev tvungen att operera bort både äggstockar, livmoder och en cysta innehållande 25 liter vätska. Kvinnan skriver i sin anmälan att hon anser att den första läkaren har handlat oproffessionellt och därmed äventyrat hennes liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".