Torsby först med konstfruset skidspår

I Östersund är konstfrusna skidspår ännu så länge på idéstadiet, men enligt idékläckarna något som skulle kunna stärka Östersund satsning på att marknadsföra sig som Vinterstaden. Men nu står det klart att värmländska Torsby får Sveriges första - och världens längsta - skidtunnel.

En 800 meter lång konstfrusen skidslinga för runt 10 miljoner kronor ska stå klar redan till våren, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

- Det här kan i praktiken innebära att vi skulle kunna arrangera riktigt stora tävlingar redan under oktober månad, säger Thomas Stjerndorff, kommunchef i Torsby och projektledare för skidtunneln, till NWT.

På fredagen blev det klart att projektet får 4,4 miljoner kronor i EU-pengar. Sedan tidigare är det bestämt att Torsby kommun ska stå för 2,9 miljoner, resten täcks bland annat av privata finansiärer och Region Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".