Anrika restaurang Hov stänger dörrarna

Anrika restaurang Hov vid Jamtli i Östersund stänger sina dörrar under delar av nästa år. Syftet är helt o hållet ekonomiskt då det inte har gått ihop för vare sig kafét eller Hov det senaste året.

Kocken Elin Hallberg som fått beskedet tycker att det är tråkigt för Jamtlis besökare.
- Det är en ganska stor förändring. Det är jättetråkigt att det inte kommer vara liv och rörelse i huset förutom vid beställningar och högsäsong.

Jamtlichefen Henrik Zipsane menar att förändringen inte blir så stor då lunch kommer att serveras i muséets kafe i anslutning till entrén i stället. Syftet är helt o hållet ekonomiskt då det inte har gått ihop för vare sig kafét eller Hov det senaste året.

Visserligen kommer Hov att vara öppen under högsäsong - sommaren, före jul och under vårvintern då delar av historielan blir Vinterland. Men det innebär alltså att ett av länets gamla riktmärken vad det gäller klassisk mat, typ smörgåsbord möter sina gäster med stängda dörra flera månader per år.

Elin Hallberg tycker att det är onödigt då det skulle gå att få ekonomi på det hela.
- Vi har ju gjort det förut, vi vände minus till plus ifjol och jag är helt övertygade om att det går att göra igen.