Två 16-åringar åtalas

Två pojkar i 16 års-åldern åtalas vid Östersunds tingsrätt för misshandel och ofredande på en skola i Östersunds kommun.
Det var vid två tillfällen som dom båda åtalade misshandlade och ofredade två jämnåriga. Första gången angrep den ena 16-åringen en jämnårig genom att knuffa honom och därefter kastade den andra ner honom i golvet. Nu åtalas de båda för misshandel och ofredande. Vid ett annat tillfälle misshandlade de båda killarna en annan elev på skolan. Denna gången genom att hålla ena armen tryckt mot den misshandlades hals så att personen inte kunde andas. Därefter knuffade dom båda åtalde personen i väggar och slog mot kroppen. Dessutom hindrarde den ena 16-åringen den drabbade att lämna platsen. I stämmningsansökan kan man läsa att de åtalde sammanlagt ska betala drygt 23 000 kronor i skadestånd till dom båda drabbade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".