Försvaret tar nya tag för ny logga

Försvaret gör nu ett nytt försök att skaffa en ny gemensam logotyp och så kallad grafisk profil. I höstas stoppades planerna av ÖB på grund av starkt motstånd inom och utom försvaret.

Det logotypförslag som presenterades i höstas ska utvecklas för att bättre knyta an till den heraldiska traditionen i försvaret, meddelas på försvarets hemsida.

En arbetsgrupp har bildats som ska avge rapport senast den 30 oktober.

I arbetsgruppen ska även statsheraldikern och försvarets traditionsnämnd sitta med. De ansåg sig liksom de fackliga organisationerna förbigångna när det förra förslaget utarbetades. Det var bland annat brister i den formella hanteringen som tvingade ÖB Håkan Syrén att avbryta projektet.

Designbyrån Pangea tog förra året fram en ny profil och ny logotyp som bestod av tre gula stjärnor på rund blå botten.

Den logotypen finns fortfarande med i det material försvaret presenterar om den nya profilen, liksom designbyrån Pangea.

Den nuvarande logotypen med en blå vapensköld med tre kronor, krönt av en kungakrona med ett uppåtriktat svärd bakom anses inte passa längre. Därför vill försvaret ha en ny symbol./TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".