Sverige fyra i damstafetten i OS

Den olympiska damstafetten i längdåkning blev en rysare. Ryssland vann - och Sverige var mycket nära en sensationell medalj.

Anna Dahlberg, Elin Ek, Britta Norgren och Anna Karin Strömstedt gjorde en mycket imponerande åkning - framför allt de två ungdomarna på slutsträckorna.

I de tunga uppförskörningarna på sista varvet gick Anna Karin Strömstedt loss tillsammans med ryskan Jevgenija Medvedeva-Abruzova och Italiens Sabina Valbusa. Norska Marit Björgen och tidigare ledande Tyskland föll snabbt tillbaka.

Ryskan fick en lucka på krönet inför utförskörningen mot mål. Strömstedt och Valbusa hade ett gott försprång, men bakifrån kom Tysklands Claudia Künzel mycket starkt på upploppet.

Där blev det en dramatisk kamp där svenskan till slut fick ge sig bakom Tyskland och Italien. Bara 1,6 sekunder skiljde till bronset. Upp till de segrande ryskorna var det 12,6 sekunder./TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".