Nya jobb när dokumenthantering flyttas

Dokumenthuset Recall i Lugnvik utökar och anställer upp mot 20 personer. Bakgrunden är att företagets verksamhet i Vänersborg läggs ner och att Östersund övertar deras uppdrag. 32 anställda förlorar jobben i Vänersborg men det innebär inte per automatik att alla de tjänsterna flyttas till Jämtland.

- Vi ser samtidigt över vår verksamhet och som vi ser det just nu blir det mellan 10 och 20 tjänster i Östersund, säger Örjan Örjan Persson är vice vd för Dokumenthuset Recall Sverige.

Dokumenthuset som håller till i Lugnvik digitaliserar och scannar pappersdokument åt företag och myndigheter.

Samtliga 32 anställda i Vänersborg har erbjudits fortsatt arbete i Östersund men hittills har bara ett fåtal visat intresse för det, enligt Susanne Norman, chef i Östersund.

Sedan 1995 då företaget startade i Trångsviken har företaget gått från 11 anställda till dagens 75. Utöver de fast anställda jobbar 30 till 50 personer via bemanningsföretag men om det är dessa personer som kommer att erbjudas tillsvidare anställning vill inte Örjan Persson svara på.

Anledningen till att man flyttar verksamheten till Östersund är ekonomiska, man räknar med att spara pengar genom att koncentrera verksamheten och bättre utnyttja maskiner, lokaler med mera. För de anställda i Östersund innebär utökningen av verksamheten att det blir mer skiftgång.