Gängmedlemmar anlitades av Östersundsbo

En person från Östersund dömdes på onsdagen till 6 månaders fängelse av Värmlands tingsrätt för att han anlitat Hells Angels medlemmar i ett försök till utpressning.

Allt började då en bilhandlare i Östersund krävde en kollega i Karlstad på närmare 170.000 kronor. För att driva in skulden anlitade han personer som har anknytning till samma atletklubb.

Indrivarna är även medlemmar i MC-gänget Hells Angels och skulle få hälften av beloppet om de lyckades få ut pengarna. Beloppet hade då stigit i världe till 200.000 kronor.

Olika indrivningsåtgärder pågick under en månad men i början av januari blev bilhandlaren i Karlstad inryckt i en bil. Färden gick till hamnen i Karlstad där bilhandlaren misshandlades och hotades med pistol.

Mannen lämnades skadad kvar på platsen med uppmaningen att senast inom ett par dagar plocka fram pengarna. Eftersom även hans familj hotats gjorde han en polisanmälan. När männen skulle träffas nästa gång då bilhandlaren skulle överlämna pengarna, greps de av polisen.

Den 32-årige Karlstadsbo som fick det längsta straffet dömdes även för andra brott och Bilhandlaren i Östersund fick 6 månader, för sitt agerande för att få ut sin skuld.