Värdefull last förstörd vid lastbilsbrand

Jaktvapen, isoleringsmateriel och annat gods för stora värden förstördes vid en mystisk brand på en speditionsfirma i Östersund i förra veckan.

När man tidigt i fredags morse skulle lossa en långtradare som anlänt under natten upptäcktes att hela lasten i det låsta skåpet på bilen brunnit upp. På utsidan syntes inga spår av elden som slocknat av sig själv, förmodligen på grund av syrebrist.

Räddningsverket utreder nu misstankar om att olika kemiska ämnen i lasten reagerat med varandra och orsakat branden. Det skulle kunna leda till att man tvingas ändra regelverket för transporter.

Enligt polisen finns inga misstankar om brott i sammanhanget.

- Det är första gången vi drabbas av något sånt här och vi har inte hört om något liknande på andra håll i landet heller, säger Arne Eriksson, ansvarig för kundservice vid speditionsfirman, Schenker, i Östersund.

Det är ännu oklart hur stora värden som gick till spillo, men att det rör sig om flera tiotusentals kronor tycks klart.

- Det kommer nog att dröja ett tag innan vi har hela bilden klar. Det var flera kunder som skulle ha del av lasten på bilen och för oss handlar det nu främst om att i kontakt med dem se till att de hålls skadeslösa, säger Arne Eriksson till SR Jämtland.