Protest mot Vasaloppssegrarinnan

Åsarna IK har lämnat in en protest mot damsegrarinnan i Vasaloppet igår. Skidklubben menar att Italienskan vann genom att hennes tränare åkte med i spåret och gav henne extra fart i utförsbackarna.

Vasaloppet lockade ca 15000 skidåkare igår och det blev en spurtstrid där Östersunds Jerry Ahrlin fick se sig slagen på upploppet av Daniel Tynell tävlandes för Grycksbo

Men damsegrarinnan, den Italienska skidåkerskan Christina Paluselli fuskade, det anser skidklubben Åsarna IK som menar att damsegrarinnan Paluselli fick extra skjuts av sin coach i skidspåret.

- Han har använt sin stav för att trycka på henne, så hon fick mer fart utför, säger Rogard Göransson ordförande för Åsarna IK.

Åsarnaåkaren Sofia Lind kom tvåa i damklassen, men det är inte anledningen till att klubben lämnat in en protest säger Göransson.
- Det finns regler i skidsporten och vi ska hjälpas åt att följa dom, säger han till Radio Jämtland.

Vasaloppsjuryn anser att det inte finns tillräckliga bevis för att nåt fel har begåtts, så nu har ärendet lämnats över till svenska skidförbundet som nu överklagar till FIS, internationella skidförbundet.