Foto: Hasse Holmberg, Pressens Bild.

Busschaufför sökte hjälp för alkoholism

Nu åtalas den busschaufför som körde rattfull med passagerare i bussen från Östersund till Mattmar i början av februari i år. Chauffören åtalas för grovt rattfylleri och har enligt förundersöknigen tidigare sökt hjälp för alkoholism.

Det var den 7 februari i år som passagerarna på kvällsbussen från Östersund till Järpen märkte att det inte stod rätt till. En passagerare berättar i polisens undersökning att chauffören, som annars brukar vara social och pratsam var ovanligt tystlåten.

Färden från Kromom var ryckig och chauffören hade problem med att få in rätt växlar. Istället för att svänga in mot Nälden fortsatte han E 14 rakt fram, och när passagerarna protesterade började han backa på Europavägen. En passagerare ringde polisen, och i Mattmar stoppades bussen och chauffören greps. Han hade då kört fem mil kraftigt berusad.

Enligt en passagerare som ofta åker med Järpenbussen har det hänt tidigare att chauffören kört konstigt och missat avfarter, men hauffören själv förnekar att det skulle ha hänt.

Däremot erkänner han att han druckit alkohol på jobbet den 7 februari, men att det aldrig hänt förut. Han berättar också att han för 16 år sen sökte hjälp hos Anonyma alkoholister.

Nu åtalas chauffören för grovt rattfylleri, ett brott som kan ge fängelse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".