Pär Nuder promenerade med budgeten.

"Regeringen dopar ekonomin"

Regeringens vårbudget presenteras idag med en rad åtgärder som genast möter kritik från oppositionsföreträdare i länet.

Budgeten inehåller allt från sommarkurser för elever som hamnat efter i skolan till ökade resurser för att minska växthuseffekten. Dessutom finns en rad satsningar för att få in fler ungdomar i arbete, men länets moderate riksdagsledamot Ola Sundell tycker inte att regeringen tar hand om grundproblemen.

- Istället för ett lapptäcke av tillfälliga stödåtgärder behöver Sverige en politik som gör det lönsamt att arbeta och att anställa, skriver han i ett pressmeddelande och menar att regeringen dopar ekonomin inför valet.

Kerstin Weimer folkpartistisk riksdagskandidat från länet är också kritisk, satsningen på studenter menar hon är futtig.
- Studenterna kan gå över från nudlar till pasta. Men det som är mest allvarligt med budgeten är att regeringen och stödpartierna tycks ha glömt, säger Weimer i ett pressmedelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".