Planer på stort konstcentrum i länet

Galleriägaren Lars Bolin i Östersund vill att länet ska få en konsthall av internationell dignitet på före detta I5-området i Östersund.

Idén om en konsthall i Jämtland är gammal, i över 100 år har man diskuterat tanken, menar Lars Bolin och kanske är det dags nu.

I dag träffades representanter för kommun- och landsting, konstnärer och konstvetare i Gamla Jägarsalen på anrika I5 där konsthallen skulle kunna ligga för att diskutera möjligheterna.

Konsthallen som skulle erbjuda stora både svenska och internationella konstupplevelser befinner sig bara på idéstadiet än så länge, finasieringen är oklar. Men Lars Bolin är övertygad om att det galleritäta Östersund och Jämtland skulle kunna erbjuda något annat än friluftsliv som attraktion och att en konsthall skulle bädda för företagsetableringar och en livligare ekonomi i länet.

Miljön i det före detta I5-området är perfekt anser han.

- Det finns enorma möjligheter för att utveckla en konsthall här med konstverkstäder, ateljéer,  restauranger och en konstpark, säger Lars Bolin till SR Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista