ÖFK förlorade på hemmaplan!

ÖFK tog emot Visby/Gute på ett blåsigt Hofvallen på söndagseftermiddagen. Drabbningen slutade med förlust för hemmalaget med siffrorna 1-2.

Minuten innan matchstart haglade det friskt över publiken på Hofvallens IP. När matchen blåstes igång var det sedan den hårda blåsten som ställde till det för spelarna på planen. Vinden och den svårspelade planen bidrog till felpass och missförstånd för båda lagen. 

I den tionde minuten nickade Visby/Gutes Daniel Söderstrand omarkerad in 1-0 på hörna. ÖFK’s problem vid fasta situationer gjorde sig märkbar igen.

ÖFK tog över allt mer i den första halveleken och i den 35.e minuten slog Daniel Westerlund in 1-1 efter en passning av Jörgen Nilsson. Ställningen 1-1 stod sig i halvtid.

I den andra halvleken bjöd ÖFK på härliga anfall med kreativitet och fart. Dock var det gästerna som genom ett långskott av Anders Lindgren fastställde 1-2 i den 65.e minuten.

Målskytt ÖFK: 1-1 Daniel Westerlund

Målskyttar Visby/Gute: 1-0 Daniel Södergren, 1-2 Anders Lindgren

Erica Persson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista