Fotboll som förenar

Idrott har visat sig vara ett bra sätt att komma in i det svenska samhället. Husein Odobasic kom med familjen från Bosnien till Bispgården för två år sedan och tack vare fotbollen har Husein och hans familj kommit till rätta i sitt nya hemland.

Husein kom till Bispgården för två år sedan, när han var med i Göteborgsprojektet, samarbetet mellan Ragunda och Göteborgs kommuner där invandrare i Göteborg får utbildning och arbete i Ragunda kommun där det finns behov av arbetskraft.

Husein har tillsammans med sambon och de två sönerna funnits sig väl tillrätta och vill gärna bo kvar och spela fotboll i det lilla samhället Bispgården.

- Det är ingen som bryr sig om att vi är invandrare här, säger Husein och berättar att hans två pojkar är dom ända invandrarna i skolan.

Nioårige sonen Adimir började spelade inte så mycket fotboll i Bosnien, Idag efter två år i Bispgården spelar Adimir i tre fotbollslag
- Två i Bispgården och ett i Sollefteå, det är kul, jag gillar sport! säger Adimir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista