Sabotage mot restaurangägare i Östersund

Polisen misstänker att restaurang Marités ägare utsatts för sabotage. - Det är grovt och obehagligt, säger spaningsledare Kjell Wedin till Radio Jämtland

För två veckor sedan brann restuarang Marité i Östersunds hamnområde ner, den branden var anlagd. Nu har krögarna återigen utsatts för skadegörelse och inbrott på en annan restuarang som de äger.

Den här gången har bland annant datorer stulits innehållande bokföring och planeringen för Marité återuppbyggnad. Polisen har inte funnit något annan förklaring eller motiv än sabotage.

- Det är inget vanligt inbrott, de har verkligen vetat exakt vad de ville ha. Jag vill påstå att det är någon som inte vill att Marité ska öppna igen som ligger bakom det här, säger spaningsledare vid polisen i Östersund.

Enligt Kjell Wedin finns inga misstankar riktade mot ägarna själva och han säger också att det inte finns någon hotbild mot ägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista