80-åring dog av uttorkning - vårdföretag polisanmäls

Vårdföretaget Carema har polisanmälts för att en 80-årig man dött av uttorkning. Enligt Östersunds-Posten har mannens söner anmält företaget.

80-åringens hemtjänst sköttes av vårdföretaget Carema. Mannen skulle få besök av hemtjänsten två gånger, då han skulle få mat och ge honom medicin.

Men sönerna misstänker att deras pappa inte fått något besök på en hel vecka - eftersom medicin för så lång tid låg kvar i dosetten, när en kommunal nattpatrull besökt mannen som då var mycket sjuk.

80-åringen fick då skickas akut till sjukhuset. Där fick han sju liter vätska via dropp men det hjälpte inte, mannens njurar hade slutat att fungera och han dog.

Solveig Jönsson som är chef för vårdföretaget Carema säger till Radio Jämtland att företaget har inlett en utredning av fallet. Hon kommer att träffa personal en senare idag, men hon menar att 80-åringen inte lämnats utan tillsyn.

Även Östersunds kommun kommer att utreda händelsen, säger vård och omsorgschefen Lena Hallqvist till Radio Jämtland.

IRadio Jämtlands sändningar i eftermiddag kan du höra en intervju med vårdföretagets chef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".