Finansman storsatsar i Fjällnäs

Om några år kan ett nytt lyxhotell stå i backen ovanför byn Fjällnäs i Härjedalen. Ett exklusivt hotell som ska locka de mest bortskämda resenärerna.

Det är finansmannen Lars Bertmar som köpt både marken samt anrika Fjällnäs högfjällspensionat, som ska få en ansiktslyftning men behålla sin karaktär.

- Vi ska bygga nya gästhus, en ny bastuanläggning och ett fjällkapell, säger Lars Bertmar.

I kapellet ska man kunna gifta sig och döpas, det ska vara öppet för alla religioner och alltså inte invigas av någon biskop.

Eftersom där ska bli plats för 80 personer och ha avancerad teknik så blir det samtidigt konferenslokal.

Lyxhotellet är förstås det mest uppseendeväckande i planerna.

Hotellet ska bli något av det mest exklusiva man kan hitta, enligt  Lars Bertmar. Den ska dra till sig dom mest bortskämda resenärer och hotellgäster

Men glöm schablonbilden av lyxhotell. Enligt Lars Bertmar blir det inte ett hotell med guldkranar utan en anläggning som knyter an till naturen, byggd av naturmaterial.

Men satsningen är ett riskprojekt och befinner sig ännu så länge bara på idéstadiet. Först ska de ekonomiska förutsättnignarna utredas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".