1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Partiernas tre viktigaste frågor i Strömsund 2006


Socialdemokraterna


Trygghet, boende och service.
Vi vill att de äldre ska få ett eget boende så nära hemorten som möjligt, att som ett komplement till hemtjänsten erbjuda byvaktmästare.

Näringslivsutveckling
Näringslivets närvaro och lönsamhet i kommunen är grunden till medborgarnas möjlighet till arbete och en väl utbyggd kommunal service och välfärd.

Barn och ungdom
Vi vill fortsätta verka för den avgiftsfria barnomsorgen

Vi vill behålla våra grundskolor  om inte elever och föräldrar vill annat.

----------------------------------------------------------------------


Vänsterpartiet


För våra unga
: Vill vi utveckla körkortsreformen ytterligare så att våra unga, som väljer körkortsutbildning som tillval i gymnasiet, får sitt körkort eftersom körkort i Norrland är en klassfråga och grundvillkor för möjligheten att ta ett jobb!

För våra äldsta: Vi vill garantera våra äldsta bland våra äldre en plats i särskilt boende och, för de som behöver det, en kvalitetssäkrad demensvård så nära hemorten som möjligt!

För kommuninvånarna i allmänhet: Vill vi utlokalisera väl valda delar av den administrativa funktionen som idag är centraliserad till Strömsund för att bland annat skapa arbetstillfällen i kommundelarna.

---------------------------------------------------------------------


Moderaterna


Anhörigstöd - Det här vill vi;

  •  Införa ett anhörigbidrag som utgår i form av ekonomisk ersättning
  • En ny tjänst inrättas som anhörigkonsulent som stöd till alla anhörigvårdare

Kompetens

Vi vill göra en rejäl satsning på kompetensutveckling av kommunens personal. Vi går så långt att vi vill skicka alla kommunens anställda på en kompetensutvecklingsresa till ett soligare land en vecka.

Kaxig

För att vi ska märkas ute i världen och i andra delar av landet så måste vi med vår litenhet bli betydligt kaxigare. Vi måste våga prova sådant som andra ännu inte vågat.

-------------------------------------------------------------------


Centerpartiet

Fler jobb och företag i Strömsunds kommun

Vi måste stärka företagskulturen i vår kommun. Det gör vi bl.a. genom att konkurrensutsätta mer av den kommunala verksamheten, införa entreprenörskap i alla våra skolor och förbättra kontakterna med kommunens näringsliv.

Förnyad välfärd med omtanke

Vi vill ge barnen en bättre start genom att minska antalet barn i barngrupperna och att inga barn skall lämna skolan utan att kunna skriva, läsa och räkna.

Bättre miljö

Vi vill höja kommunens miljöprofil. Det vill vi bland annat göra genom att ställa miljökrav vid all kommunal upphandling, konvertera alla oljeuppvärmda fastigheter till förnyelsebara energikällor och minska den totala energiförbrukningen i vårt fastighetsbestånd.

-------------------------------------------------------------------

Vi väntar på information från övriga partier.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".