Frimärken stjälper paketutlämning

Valsjöbyn mister sitt paketutlämningsställe när lanthandeln och posten inte kommer överens. Nu får byborna antingen vänta på lantbrevbäraren eller åka till Föllinge, sju mil bort.

Enligt Karin Gustavsson som driver lanthandeln är det postens krav på ett frimärkslager med både frimärken och vaderade kuvert till ett värde av 14 000 kronor i butiken som ställer till det.

- Vi säljer bara femkronorsmärken så allt annat skulle bara bli liggandes i lådan, säger hon och fortsätter. Jag har ingen lust att låna ut pengar till posten.

Kan man inte vara hemma när lantbrevbäraren kommer får man antingen be någon annan ta emot ens paket eller åka till Föllinge, 7 mil bort. Men Monica Gustavsson som ansvarar för postens ombud i området, tror att dom flesta i området kan lösa sina postärenden smidigt ändå och kraven på ombuden ska vara lika i hela landet

- Jag förstår att det kan vara mycket för vissa men dom måste ändå ha dom vanligaste frimärkena och det är ju en engångskostnad, säger hon till Radio Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".