Två gripna efter inbrott i Åre

Uppdaterad 17:00
Polisen har gripit två unga män misstänkta för att ha utfört nattens inbrottsräd i Åreområdet. Gripandet gjordes i centrala Östersund.

Det var en handlare som tog två maskerade tjuvar på bar gärning. Då hotade dom med pistol och polisen har beskrivit tjuvarna som farliga.

Gripandet genomfördes odramatiskt i centrala Östersund och bilen som kopplats till inbrotten hittades i Västjämtland. Hur dom misstänkta tagit sig till Östersund vill inte polisen svara på. Dom vill inte heller berätta om dom hittat det vapen som ska ha använts för att hota den handlare som överumplade dom under ett av inbrotten.

- Det handlar om förundersökningssekretess, säger Helene Svensson stabschef vid polisen. Dom unga männen är inte heller identifierade ännu.

Polisen ska nu undersöka om det finns kopplingar till liknande brott på andra platser i länet under den senaste tiden.
-Det är ju inte helt sällan som människor från andra delar av landet åker runt i norrland och gör samma typ av brott på flera ställen, säger Helene Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".