Ambulans prejades av vägen av rattfull bilist

I en trafikolycka i norra Jämtland prejades Backeambulansen av vägen på midsommarnatten. Ambulanshelikopter fick hämta patienten i ambulansen samt en flicka med skärskador i ansiktet.

Olyckan inträffade strax före klockan tre på midsommarnatten. Backeambulansen hade hämtat en patient i Tåsjötrakten och var på väg till Strömsund när den körde om en annan bil.

Föraren i personbilen som inte sett ambulansen, körde då själv ut i vägen och prejade ambulansen, som körde av vägen och kraschade mot en stolpe. Personbilen i sin tur voltade ner i ett djupt dike.

Ambulanshelikopter fick hämta patienten i ambulansen, samt en ung kvinna som satt i personbilen och som ska ha fått skador i ansiktet, enligt polisen. Ytterligare fyra skadade personer fördes med taxi till Strömsunds sjukstuga. Föraren i personbilen är misstänkt för rattfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".