Björntandsplanerna gick om intet

Nu ger Östersunds kommun upp planerna på en turistanläggning i miljardklassen på Frösöberget. Den så kallade Björntanden har varit en storslagen idé om en hotell- och konferensanläggning på toppen av berget men när det i veckan blivit klart att regeringen inte prioriterat projektet, lägger man nu ner planerna.

- Vi är överens om att vi inte orkar ta omtag, det blir för mycket uppförsbacke att konkurrera med andra projekt både i Jämtland och i Västernorrland, säger Östersunds kommunalråd Jens Nilsson.

Nu startar i stället ett programarbete där näringslivsföreträdare i länet samlas för att ta fram andra projekt att söka stödpengar till.

- Ett besked som är negativt är bättre än inget besked alls, ovissheten är jobbig och nu är det viktigt ta tillvara dom positiva effekterna av arbetet med björntanden, säger Jens Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".