Visdom från Björntanden används i nya hotellidéer

Östersunds kommun och lokala näringslivet har gett upp tanken på Björntanden på Frösön - men tror fortfarande på ett nytt stort konferenshotell i Östersund.

Det blir ingen satsning på den spektakulära hotell- och konferensanläggningen Björntanden på Frösön, sedan regeringen i fredags gjort klart att man inte tänker ge Björntanden en gräddfil till 400 EU-miljoner. Det fick Östersunds kommun och det lokala näringslivet att ge upp.

Däremot tror företrädare för näringslivet på ett nytt stort konferenshotell i Östersund, fast mindre och på en annan plats.

- Det vore fel att släppa tanken på ett konferens- och kongresshotell, säger Bob Persson som är VD för Persson Invest till SR Jämtland.

Blir ett nytt projekt av kan det förhoppningsvis använda sig av kunskaperna från projektarbetet med Björntanden - för det har kostat 11 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".