Straffas för myndigheternas strul

Det är konstigt att den enskilde straffas när olika myndigheter inte är överens om hur reglerna ska tolkas. Så kommenterar IT-miljardären Dan Olofsson polisanmälan och bötesföreläggandet efter hans golfbanebygge i Jämtlandsfjällen.

Bygget har polisanmälts och ägaren ska betala böter på 82 000 kronor och Dan Olofsson kommenterar nu bygget på ÖP:s debattsida.

Från Åre kommun har man tidigare sagt att dom blev informerade om att det bara handlade om en större gräsmatta och inte en golfbana.

Olofsson kommenterar inte den informationen men skriver att han är förvånad över att den enskilde straffas, han själv anser att dom bara följt kommunens vägledning.

Dan Olofsson skriver att kommunen har skyldighet att informera om vilka tillstånd som behövs när någon söker informationen och att det förvånar honom att olika myndigheter löser sina misstag genom att bötfälla den enskilda.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".