Kläder till kvinnoyrken i Berg

Ge även kvinnor arbetskläder, det handlar om jämställdhet och rättvisa. Det menar socialdemokraterna i Berg och kräver att kommunen ställer upp med arbetskläder åt personal i kvinnodominerade yrken.

Det handlar om anställda inom vård och omsorg samt inom barnomsorgen.

- Jag tycker att det är en jämställdhetsfråga. Jobbar man inom den manliga branschen så är det inga diskussioner då har man fria arbetskläder. Men inte inom typiska kvinnoyrken, säger Karin Paulsson (s) vice ordförande i kommunstyrelsen Bergs kommun till Radio Jämtland.

Huruvida kommunen ska stå för arbetskläder i dom kvinnodominerande yrkena eller inte är en ständigt pågående diskussion. Trots det har inte mycket hänt dom senaste åren, i dagsläget är det bara 3 av länets kommuner som budgeterar för arbetskläder, trots att bakterier och virus fastnar lätt i just textilier.

Nu kräver alltså socialdemokraterna arbetskläder åt personalen inom vård/omsorg samt inom barnomsorgen, lagom till valet. Men Karin Paulsson är socialdemokrat och vice ordförande i kommunstyrelsen Bergs kommun säger att det inte handlar om en valfråga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".