Rafflande slutspurt i Jämtarna Open

I tufft internationellt motstånd och i konkurrens med förare från svenska elitserien placerade sig hemmaklubben Jämtarnas Lars Dannö på en hedrande åttonde plats i lördagens speedway-tävlingar i Östersund.

Jämtarna Open - en öppen individuell tävling - kördes för andra året i rad, med deltagare från flera elitserielag och från Danmark och Finland.

Fredrik Johansson från Filbyterna i Linköping blev totalsegrare efter en rafflande resa dit. Han vann tre heat i grundomgången, vurpade därefter två gånger men tog sig via seger i B-final till A-finalen, som han också vann.

Tvåa var Stefan Dannö, Bajen speedway och trea Johan Engman, Västervik.

Jämtarnas Björn Lagerfelt och Pär Lindgren slutade på 14:e respektive 16:e plats.

- Vår hemmabana har blivit populär bland många åkare. Med sina långa rakor och tvära kurvor anses den som teknikkrävande och svårkörd, berättar Jämtarnas Rolf Fridh.

Publiktillströmningen i helgen, runt 150 personer, var däremot inte vad klubben hade hoppats på.

Nästa tävling i Östersund blir den 19 augusti, första serietävlingen när höstomgången i division 2 inleds.

- I helgen körde två hemmaförare till upp för tävlingslicens, så laget har fått ytterligare förstärkning, säger Rolf Fridh.

Nykomlingarna Jämtarna har hittills inte förlorat en enda match utan plockat poäng i alla serietävlingar under säsongen och ligger mitt i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".