Inga fasta läkare i Hede efter ett år

När Hälsocentralen i Hede blev privat var ett viktigt argument att det skulle bli enklare att rekrytera läkare. Såhär ett år efter anbudsförfarandet har företaget Fjällhälsan inte haft någon läkare anställd.

Den privata Hälsocentralen i Hede skulle klara det som landstinget inte lyckades med, att rekrytera läkare. Det lovade den ekonomiska förening som för ett år sen lämnade anbud om att ta över driften.

Men sen företaget Fjällhälsan tog över Hälsocentralen har den inte haft någon läkare anställd. Verksamhetschefen Annika Cederlund tycker trots det att det går bra nu.
- Det viktiga är vilka läkare som är regelbundet tillbaka, oavsett om dom är fast anställda eller anställda i sina egna bolag säger hon. Dom flesta läkare som fanns med i anbudet jobbar också hos Fjällhälsan idag berättar hon.

Men trots att Annika Cederlund är väldigt nöjd med dom så kallade bolagsläkarna ligger en platsannons ute på fjällhälsans hemsida och hon säger att det är ett mål för framtiden att få fast anställda läkare. Men den ekonomiska skillnaden är ändå inte så stor med jämfört mellan fast anställda och bolagsläkarna.
- Ska du anställa en fast läkare idag så har du först en ganska stor månadslön, du betalar utbildning och semester med vikarie, så summa summarum blir skillnaderna inte så stora, säger Annika Cederlund till Radio Jämtland.