En av fem har inte bestämt vilket parti de ska rösta på i årets val

Nästan var femte väljare har inte bestämt sig för vilket parti dom ska rösta på ännu, det visar den senaste Temoundersökningen. Samtidigt har delar av länet sedan tidigare visat riktigt låga siffror när det gäller valdeltagandet.

Valdeltagandet i förra valet var som lägst i dom östra delarna av Ragunda kommun. Där röstade inte ens två av tre röstberättigade, bara 61,34% röstade i Fors valkrets. Sämst deltagande i Västernorrland hade Nackstas mellersta krets med 63,47.

Susanne Nissén som bor på Frösön har själv bestämt sig, det gjorde hon efter politikerveckan på Gotland. Men hon tror det blir svårare att bestämma sig ju närmare valet vi kommer.

- Då ska man ju gå tillbaka och minnas vad dom sagt, man bör nog kolla upp det redan nu och vara ute i god tid, säger hon till Radio Jämtland.

Inför årets val i nästa månad har 18,6 procent av väljarna inte bestämt sig och även om den siffran sjunkit med en procent sedan förra temomätningen vet alltså nästan var femte väljare inte vem som ska få deras röst. Ari Abdulla i Östersund tycker det är viktigt att man bestämmer sig tidigt, själv tog han beslutet redan för sex månader sedan.

- Jag tittade på dom olika partiernas mål, men man ska ju lyssna på vad dom säger också, man kan ju ändra sig.