10 kilo misstänkt narkotika beslagtogs

Närmare 10 kilo olika ämnen har beslagtagits, mest i pulverform men även i flytande form. När tekniker från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL varit på plats och slutfört en teknisk undersökning i den misstänkta narkotikafabrik som polisen slog till mot i slutet av förra veckan.

Kjell Wedin på polisen i Östersund säger att provsvar på vad beslagen innehåller, beräknas komma i mitten av nästa vecka.

Att det var tekniker från SKL och inte bara från lokala polismyndigheten som gjorde undersökningen beror på att det var i en fabriksmiljö, med eventuell explosionsrisk och farliga ämnen.

I går häktades fem av de sex personer som gripits, misstänka för att ligga bakom narkotikafabriken. De fem är på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott alternativt grovt dopningsbrott. En av de häktade är skriven i Sveg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".