Kassör stal pengar ur föreningens kassa

En idrottsförening i länet har polisanmält sin tidigare kassör för förskingring. Runt 85 000 kronor har försvunnit från kontot.

Det var strax före jul förra året som föreningen upptäckte att det saknades pengar och misstankarna riktades mot kassören

Det var när kassören inte kunde göra någon ordentlig redovisning av ekonomin, som föreningen gick till banken och flera stora uttag upptäcktes. En revisor kopplades in och kom fram till att cirka 85 000 kronor försnillats.

Det hela polisanmäldes i går och polisen i Östersund ska nu inleda en utredning.

När kassören konfronterades med misstankarna om att det stulits pengar från föreningen, lovade kassören att betala tillbaka pengarna om ingen polisanmälan gjordes.

Föreningen gav kassören en frist till och med juli månad att betala tillbaka.

Men eftersom det i hittills bara betalats tillbaka omkring hälften av de stulna pengarna, valde föreningen att i går göra en polisanmälan.

Pengarna, som bland annat samlats in av barn som sålt lotter, har kassören använt bland annat till en resa för två personer till Tallinn, till att betala egna räkningar samt att göra matinköp på den lokala mataffären.

Föreningens ordförande säger till Radio Jämtland att verksamheten drabbats hårt av stölderna.

Någon förklaring till stölderna har kassören inte kunnat lämna till föreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".