Trafikstart närmar sig för Mittlinje i full längd

Efter flera förseningar blir det nu trafikstart från den 22 september för Nabotrafiken med tåg mellan Östersund och Trondheim.
Norska NSB och Länstrafiken i Jämtlands län jobbar nu med att jämka ihop tidtabellen med den för Mittlinjen Östersund -Sundsvall. Smidiga resor med tåg hela sträckan Sundsvall-Trondheim och vice versa kommer att underlätta samarbetet och utbytet i hela Region Mitt, hoppas Nils Harvard, Länstrafikens VD. När det gäller priserna säger Nils Harvard till Radio Jämtland att man hoppas kunna hålla ett pris på cirka 250 kronor för enkel biljett Östersund-Trondheim. Tågtrafiken på sträckan Sundsvall - Trondheim kommer bara att kräva ett byte mot tidigare två. Sträckan kommer att gå två gånger dagligen, i båda riktningarna. En tur vid 5-tiden på morgonen med ankomst i Trondheim innan lunch och en på eftermiddagen med ankomst på kvällen. Önskemålet om att få till stånd en smidig trafik med få byten och kort väntetid har funnits i flera år. En av anledningarna till att den nu kommer igång är det bidrag på 2 miljoner kronor per år som statliga Rikstrafiken går in med och medel som kommer från EU:s Interregprogram.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".